”Drömmar kan bli verklighet om man bara har mod att förverkliga dem”

Då vårt fantastiska ställe, i det lika fantastiska Fryksta, är till salu till någon som vill ta över stafettpinnen och fortsätta att utveckla verksamheten, vill vi dela med oss av några tankar och idéer som vuxit fram genom åren. Fastighetens tre byggnader ger möjligheter som du kanske vill förverkliga helt eller delar av. I huvudbyggnaden inryms även en härlig 3-rummare som tjänstebostad. Beläggningen 2020 har, trots Corona, varit god vilket visar att besökare dras till mindre ställen med karaktär så vi förväntar oss en bra högsäsong 2021!

Pensionat
Genom att till exempel använda Annexet som alternativ tjänstebostad (eller genom att bo på annat håll) kan fler rum frigöras för B&B, restaurang och konferens i den anrika huvudbyggnaden. Ett restaurangkök kan bli verklighet och ett fullskaligt pensionat kan återinvigas (det förra lades ner 1958).
Ett större oanvänt rum i Annexet med separat ingång kan förvandlas till en relax och den nya FTX-ventilationen är redan dimensionerad för detta ändamål. Rummet kan även förvandlas till en 1-rums lägenhet för uthyrning med utsikt över Fryken.
Forskningsstationen med sitt fantastiska läge vid stranden och med kvällssol över Fryken får byggas både högre och större för t.ex. fester, restaurang, konferens, café eller friskvård. Kanske en varm pool som komplement till kommunens planer på kallbadhus och till sandstranden ”Kärringviken” strax intill?

Kropp och själ
Fryksta fyller de allra flesta med ett lugn och en känsla som ger den paus i livet som kan behövas. Omgivningarna erbjuder promenader i naturen och olika vandringsleder. För de som söker puls och styrka finns slalombacken och motionscentralen med utegym bara ett stenkast bort. Att anläggningen passar utmärkt för MTB- och Crosscountrycykling har redan många besökare upptäckt. Kils golfklubb ligger bara 3 km bort strax intill Frykenbadens Camping som erbjuder kanot- och båturhyrning.
Att kombinera allt detta med yoga, massage, relax, skönhetsbehandlingar och med ett mysigt boende kan ju inte bli fel!

Kultur
Om du vill kombinera (som vi gör) eller fokusera på musik och kultur, kan du få lite tips här

Om du är intresserad, har mäklaren statistik från intäkter och beläggning mm att studera och vi har många andra idéer och erfarenheter av att utveckla musik- och kultur, besöksnäringen och bidra till
Det Goda Livet i Fryksta.
Vi rekommenderar att alltid stämma av tänkta förändringar med kommunen.
För mer information, kontakta Mäklarhuset Karlstad
https://www.maklarhuset.se/kommersiella/sverige/varmland/kil/sjoleden/443519